L
_ +

Spenótos torta mascarponés krémmel


Recept ø 20 cm-es formához:
Hozzávalók:
3 tojás
180 g cukor
175 ml olaj (növényi)
1 kanál forró víz
250 g friss bébispenót
½ bio citrom héja
egy kanál citromlé
310 g finomliszt
1 sütőpor 


Az egész tojásokat, a cukrot, az olajat és egy evőkanál forró vizet habosra keverjük. 
Keverje simára a turmixolt bébispenótot, a citromhéjat + citromlevet, az átszitált lisztet és a sütőport. 
Süsse 180°C-on körülbelül 45-50 percig. 


Krém:
250 g Mascarpone
200 ml tejszínhab (30%-os)
porcukor + vanília ízlés szerint
250 g túró
A mascarponét, a tejszínhabot és a cukrot verjük keményre, majd a végén enyhén forgassuk bele a túrót.

 


 

Útmutató a levendulapárna melegítéséhez

A levendula bájos, összetéveszthetetlen illatú gyógynövény, melynek lenyűgözően sokoldalú a felhasználása: a gyógyászatban csökkenti a vérnyomást, a kozmetikumokban a korpásodás ellen hat és regenerálja a bőrt, a háztartásban pedig elűzi a ruhamolyokat. A melegített levendulapárna enyhíti az izom-, hát- és nyakfájdalmat, enyhíti a menstruációs fájdalmat, pozitív hatást fejt ki álmatlanság, fokozott idegesség és szorongás esetén. Az anyák a meleg párnát a gyermekeik harisnyájába és a kiságy takarója alá szokták tenni.

A melegíthető levendulapárnához szüksége lesz a következőkre:
-pamut párnahuzat fém cipzár nélkül, kb. 20 x 20 cm
-szárított levendulavirágok szár és levél nélkül, közvetlenül a virágzás előtt levágva a növényekről
-búzaszemek a hosszabb hőmegtartás érdekében.

Töltse fel a pamut párnahuzatot háromnegyedig szárított levendulavirággal és búzával, majd varrja be a nyílást. Melegítse a párnát felügyelet mellett mikrohullámú sütőben 700 W-on legalább 90 másodpercig. A búzaszemek tökéletesen megkötik a hőt, így a párna körülbelül 30 percig meleg marad.

TIPP: A levendulapárnát szokás középen összevarrni, hogy jobban illeszkedjen a sajgó felületre.

 


 

 

A PARMEZÁNOS KEKSZ receptje

- 140 g finomliszt
 - 120 g vaj
 - 2 tojássárgája
 - 80 g reszelt parmezán sajt

Az összes hozzávalóból konyhai robotgéppel vagy kézzel formáljon tömör tésztát, és legalább 2 órára tegye hűtőbe, hogy a lisztben lévő glutén felszabadulhasson. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjunk belőle egyenlő méretű darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190C-on kb. 10 percig süssük rózsaszínűre, a kekszek magasságától függően. Vigyázat! A barnára sült keksz keserű lehet!


TIPP: a vaj egy részét helyettesítheti bazsalikomos pestóval, így vihet némi olasz aromát a süteménybe.

 

  

L
A vásárló bejelentkezése
*
*
Elfelejtett jelszó
Elfelejtett jelszó
L
X
X
X
Fel r
r
o